гр. Варна, ул."Акад. А. Сахаров" № 27, кабинет 208

Тел.: 052 / 580 380

       Нашият стремеж е “Дента Протект”  да бъде синоним на отлично обслужване и стандарт за качество в грижата за денталното здраве на пациентите.

      В дентална практика  “Дента Протект”  работят мотивирани и професионално отлично подготвени стоматолози.  Целта на екипа е предоставяне на комплексно стоматологично лечение, съобразено с индивидуалните особености на всеки отделен пациент.
     Нашата философия се основава на прилагането на съвременни методи за  безболезнено лечение на зъбите. Затова в своята дейност залагаме на най-иновативния подход за стоматологично лечение – с високоенергиен  Er:YAG лазер.  Всички лекари от екипа са преминали теоретични и клинични обучения и притежават необходимите сертификати за работа с този единствен по рода си лазер.
     В “Дента Протект”  предлагаме пълен обем дентални дейности за деца и възрастни, във всички области на стоматологията.  Всеки пациент може да разчита на внимателно отношение и коректност от страна на целия екип.
     В областта на възстановителната стоматология се стремим да отговорим в най-голяма степен на очакванията на всеки пациент. За да възвърнем единството между естетика и функция, използваме висококачествени материали и съвременни технологии.
     При възпаление на венците или пародонта провеждаме специализирана и поддържаща терапия. Изпълнението на съвременен протокол за лечение на пародонталните заболявания гарантира успешно и трайно решение на проблемите.
     Децата са своеобразен приоритет в нашата дейност. Особено внимание отделяме на профилактиката в детска възраст – грижа за новопробилите зъби (силанизиране), мотивация и обучение за правилно поддържане на добра устна хигиена.
     “Дента Протект”  има сключен договор с НЗОК.

 

 Основател и управител на Дента Протект е

Д-р Анна ЕНЧЕВА

 

     Д-р Енчева е стоматолог с над 20-годишен професионален стаж. Завършва Стоматологичен факултет към Висш Медицински Институт - Пловдив. След конкурс печели тримесечна специализация в Тел Авив, Израел по програма за обмен на млади лекари. Завършва Здравен мениджмънт към Икономически Университет - Варна с дипломна работа на тема: “Позициониране на безметалните възстановявания на пазара на стоматологични услуги”. През годините непрекъснато усъвършенства своя професионален опит с участия в множество семинари и клинични обучения, водени от наши и чуждестранни лектори.

     Успоредно с развитието на успешна дентална практика, Д-р Енчева разширява своите знания и в други области. Убеден привърженик на Интегративния (холистичен) подход в медицината, завършва петгодишно обучение към Институт по позитивна психотерапия - Висбаден, Германия и се дипломира като психотерапевт. Желанието за търсене на все по-алтернативни методи за лечение води до завършване на курсове по използване на хипноза и хипнотерапия в медицинската практика.

     В стремежа към прилагане на нови и все по-безболезнени методи за стоматологично лечение, Д-р Енчева въвежда в стоматологичната си практика първия за град Варна високоенергиен дентален Er:YAG лазер LiteTouch. Посещава редица теоретични и практически курсове, които завършват с необходимите сертификати за работа с този уникален по рода си лазер. Участва в научна конференция и клинично обучение в Сингапур, организирани от APLI (Asia Pacific Laser Institute). След успешно положен изпит е сред първите десет стоматолози в България, които получават Международен сертификат Advanced Training in Laser Dentistry, издаден съвместно от БАЛДМ (Българска асоциация по лазерна дентална медицина) и WFLD (World Federation for Laser Dentistry).

     Членува в Български Зъболекарски Съюз и Дентално Лазерно Общество.

 

 

 


     
 

Записване на час

 1. Вашето име
  Invalid Input
 2. Вашата фамилия
  Invalid Input
 3. Тел. за връзка
  Invalid Input
 4. Е-Mail
  Invalid Input
 5. Дата
  Invalid Input