гр. Варна, ул."Акад. А. Сахаров" № 27, кабинет 208

Тел.: 052 / 580 380

     При лечение на пародонтални заболявания с високоенергиен  Er:YAG  лазер се осъществява пълна дезинфекция и стерилизация на пародонталните джобове.
     С Er:YAG лазера се постига ефективно и атравматично почистване, заглаждане и деконтаминация на кореновата повърхност на зъба, както и селективно премахване на гранулацонната тъкан, без засягане на съседните здрави тъкани.
    
Бактерицидният ефект на лазера елиминира необходимостта от антибиотици преди и след лечението. Пълното унищожаване на бактериите в засегнатия участък води до избягване на постоперативните инфекции.
     Възстановителният период протича много по-бързо, с минимален оток и дискомфорт за пациента.

     Възпалителните заболявания на пародонта (гингивити и пародонтити) могат да бъдат остри или хронични; локализирани или генерализирани; първични или симптоматични; да протичат леко, средно или тежко; да засягат деца, юноши или възрастни.
     Доказано е, че и гингивитите, и пародонтитите са плакозависими заболявания. При повишаване на патогенните бактерии в зъбната плака и намаляване защитните сили на организма, гингивитът преминава в пародонтит.
      Основните клинични симптоми при пародонтит са:
- възпаление на венеца – зачервяване, оток, кървене;
- резорбция (стопяване) на алвеоларната кост;
- образуване на пародонтален джоб;
- повишена подвижност на зъбите;
- оголване, разреждане и наклоняване на зъбите.
     Повечето пациенти, сблъсквали се с различни пародонтални проблеми, знаят, че известните досега терапевтични методи за лечение са им давали временно облекчаване и повторни появи на оплакванията. Това е така поради невъзможността за цялостно отстраняване на бактериите в засегнатите зони.
     Лечението на пародонтита цели елиминиране на локалните фактори за възпалението, корекция на морфологично променените тъкани, поддържане на резултатите и предотвратяване на рецидиви.


   

Записване на час

 1. Вашето име
  Invalid Input
 2. Вашата фамилия
  Invalid Input
 3. Тел. за връзка
  Invalid Input
 4. Е-Mail
  Invalid Input
 5. Дата
  Invalid Input